📣 Преференциални условия за VPOS от Банка ДСК за всички клиенти на Take a NAP! Пиши ни на [email protected]

Одиторски файл за Stripe

Take a NAP официално стартира поддръжката на бърза, директна интеграция със Stripe. Чрез нея можеш да свържеш директно акаунта си в Страйп, без значение коя платформа за онлайн магазини ползваш. Нашето решение ще прочита транзакциите, които се обработват в твоя Stripe акаунт, ще изпраща електронни касови бележки до твоите клиенти, а на избрано от теб число от месеца ще генерира автоматично стандартизиран одиторски XML файл за НАП.

С Take a NAP липсата на софтуерно решение за генериране на одиторски файлове, което да работи специфично с твоята платформа, изчезва.

Е, докато използваш Страйп. Но пък кой ли не го използва?

На теория, можеш да използваш нашето решение за всеки вид бизнес, който може да се категоризира като електронен магазин. Сред нашите клиенти има най-различни случаи на софтуери като услуга, технологични стартъпи и дори хотел, който приема плащания само през онлайн портал, с карта. Всички те са избрали да се отичтат с Алтернативния режим за регистриране и отчитане на продажбите (с одиторски файл и издавайки електронни бележки).

Разбира се, преди да се впуснеш в смели действия и да регистрираш бизнеса си като онлайн магазин, добре е да се консултираш със своето счетоводство или данъчен експерт, дали това е възможно и удачно.

Онлайн търговците в България, отчитащи продажби чрез Алтернативния режим, включително ползващите Stripe, трябва да спазват специфични изисквания. Наредба № Н-18 на НАП задължава бизнесите да генерират одиторски файл и да издават електронни касови бележки. Тези елементи са ключови за съответствие с данъчните разпоредби и са неразделна част от правилата за работещите под Алтернативния режим за регистриране и отчитане на продажбите.

Take a NAP предлага надеждно решение за автоматично генериране на одиторски файлове и издаване на електронни касови бележки за Stripe. Приложението е интегрирано с платформата и помага на търговците да спазват данъчните изисквания, като им дава възможност да се съсредоточат върху разширяването на своя бизнес.

👉 Търговците могат да добавят електронен магазин чрез Stripe акаунта си от уеб приложението на Take a NAP: https://app.takeanap.bg

Инсталирането и настройката на Take a NAP са много лесни, като потребителите трябва просто да следват стъпките в интерфейса на приложението.

В Take a NAP е наличен и чат съпорт за допълнителна помощ. Ето какво споделят някои от нашите клиенти:

Какво са одиторски файл и електронни касови бележки?

Одиторският файл представлява стандартизиран XML документ, който включва детайлна информация за всички транзакции, осъществени в онлайн магазина. Този файл служи като цифров запис на продажбите и е важен за отчетността пред данъчните власти.

Електронните касови бележки са дигитален еквивалент на традиционните хартиени касови бележки. Те се издават за всяка онлайн покупка и се изпращат автоматично на клиентите по електронен път, чрез имейл. Take a NAP следва Алтернативния режим за отчитане на продажбите, при който електронните бележки, наричани „касови“ разговорно, не са фискални.


Да започваме!

Очакваме те на борда на Take a NAP. Направи отчитането пред НАП и спазването на регулациите приспивна песен!

Да имаш онлайн магазин никога не е било толкова лесно.

Документи

© 2024 · Softaware Ltd.